Chitika 2

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

22nd Zagreb Croatia Open 2016: Οι Ελληνικές διακρίσεις

Η πολύ δυνατή ανοιχτή διεθνής συνάντηση του Zagreb τελείωσε. Ο αγώνας χαρακτηριζόταν ως G1 πρωτάθλημα που σημαίνει ότι η βαθμολογία που παίρνουν όσοι διακρίθηκαν στις κατηγορίες Ανδρών - Γυναικών (και μόνο), μετρά για την πιθανή παρουσία τους στην -ίσως για κάποιους πολύ μακρινή σήμερα- 32η Ολυμπιάδα. Στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών λοιπόν πρέπει να επικεντρωθούμε. Αρχικά βλέποντας τις συμμετοχές, θα δούμε μέλη των Εθνικών Ομάδων της Ισπανίας, της Σλοβακίας, της Γερμανίας, της Σερβίας, της Κίνας (!!!), των Η.Π.Α. (!!!) της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, της Τσεχίας, της Ουκρανίας, του Ισραήλ, της Νορβηγίας, της Τυνησίας, της Τουρκίας, της Λετονίας, του Αζερμπαϊτζάν, υπήρχαν συμμετοχές από την Ιαπωνία, τη Βραζιλία (όχι Εθνικές Ομάδες, πάντως ήρθαν απόμακριά) και πιθανότατα μας έχει ξεφύγει κάποια Εθνική Ομάδα, αλλά νομίζουμε ότι γινόμαστε κατανοητοί: το πρωτάθλημα ήταν δυνατό.
Και βέβαια κάπου εδώ έρχεται το πρώτο εύλογο ερώτημα: που ήταν η Ελληνική Εθνική Ομάδα; (Ανδρών - Γυναικών φυσικά). Και δεν είναι ανάγκη να είναι πλήρης η ομάδα. Μπορούσαν να είναι παρόντα κάποια μέλη της (να στηριχτούν οικονομικά από την Ομοσπονδία για να είναι), τα οποία έχουν μαζέψει κάποιους βαθμούς και το παλεύουν να πλασαριστούν σε πιο ψηλές θέσεις από αυτές που παρουσιάσαμε στο


Αλήθεια τι κάνει η Εθνική Ομάδα των Ανδρών όλο το χρόνο; Τι λέει ο προγραμματισμός της; Θα μας διαφωτίσουν με κάποιο απολογισμό οι προπονητές της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς που τους πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο επί ένα ολόκληρο έτος από 17/9/2015 ως 31/8/2016; Με υπουργική απόφαση του
Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων (που αναρτήθηκε στη διαύγεια με κωδικό ΑΔΑ63ΧΦ465ΦΘ3-ΡΔΚ) αποσπάστηκαν από την υπηρεσία τους και πληρώθηκαν από το κράτος για ένα χρόνο, για να παρέχουν υπηρεσίες ως Ομοσπονδιακοί Προπονητές:


Το σχόλιο αυτό ΔΕΝ αποτελεί σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση μομφή προς τους αξιότιμους και καθόλα αγαπητούς φίλους και συναδέλφους. Αλλά υπάρχει η απλή απορία. Πως αξιοποιήθηκαν από την Ομοσπονδία; Ο ένας δε συνόδευσε την Εθνική Ομάδα σε καμία αποστολή από 17/9/2015 ως 31/8/2016. Δεν ήταν στο Daugavpils, Latvia τον 10ο του 2015 (Εφραιμίδης, Μαμέκας, Παπαδέας), δεν ήταν στο Bukarest, Romania το Νοέμβριο (Ζηνέλης, Τόρης Παρασίδης), δε συνόδευσε τους αθλητές που πήγαν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή πρόκριση του Ιανουαρίου του 2016 στην Πόλη, (Παπαδέας, Εφραιμίδης). Το Μάιο στο Montreux, Switzerland πήγαν οι Ζηνέλης - Παρασίδης και στο Ευρωπαϊκό U21 του Ιουλίου πήγαν οι Τόρης, Ζηνέλης, Παρασίδης. Ο ένας αποσπασμένος με την παραπάνω απόφαση δεν πήγε ούτε σε μία αποστολή για ξεκάρφωμα. Και τον είχαμε πληρωμένο από το Δημόσιο! Απλά ίσως έπρεπε να εξυπηρετηθούν και κάποιοι άλλοι. Η΄ ίσως εξυπηρέτησαν κάποιες μυστικές υπηρεσίες και αποστολές, ως άλλοι πράκτορες 007 οι περσινοί ομοσπονδιακοί προπονητές. Προπόνησαν την Εθνική Ομάδα σε κάποια προετοιμασία; Γιατί φέτος δεν μπόρεσε η Ομοσπονδία να αποσπάσει ούτε έναν από το Υπουργείο Παιδείας; Μήπως μας πήραν χαμπάρι; Πως απέσπασε 19 η χειροσφαίριση; 2 το μπάντμιντον; 8 το τένις; 2 η τοξοβολία και άλλες τόσες Ομοσπονδίες που κάποιες από αυτές όλοι μαζί οι αθλητές τους χωράνε σε μικρό λεωφορείο; (δε γεμίζουν πενηντάρι πούλμαν).

Αυτή είναι η ανάπτυξη του Ελληνικού Ταεκβοντό; Παίζουν αγώνες τα εξάχρονα και χαίρονται; Αλήθεια τι ηλικίες είχαν οι Ολυμπιονίκες του Ρίο; (ΠΡΟΣΕΧΩΣ)

Ας πάμε όμως στα παιδιά (αλλά και τις οικογένειές και τους προπονητές τους) που διακρίθηκαν, κάτω από αυτές τις αδιανόητες για άλλες χώρες συνθήκες που ζούμε: κανένας προγραμματισμός, κανένας σχεδιασμός καμία βοήθεια στους λίγους αλτρουιστές που παλεύουν μόνοι τους με τα θηρία σε τόσο ψηλό επίπεδο. Και φυσικά ένα μπράβο αξίζει και σε όλους όσους πήγαν με ιδία έξοδα και δε διακρίθηκαν (και ήταν πολλοί).

Τα πολλά συγχαρητήρια πάντως για αυτή τη διεθνή συνάντηση αξίζουν στη Χρηστίδου Γραμματική (3η στα -73kg, 11 αθλήτριες στην κατηγορία, έχασε στο δεύτερο αγώνα από την πρώτη της κατηγορίας, πήγε με το σύλλογό της Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας), την Μπαλαχούτη Εργίνα Ηλιάννα του Αίαντα (3η στα -49kg, 17 άτομα στην κατηγορία, έχασε στον τρίτο αγώνα από την πρώτη). Αυτές ήταν όλες και όλες οι επιτυχίες σε επίπεδο G1 (γιατί το G1 αφορά μόνο Άνδρες - Γυναίκες). Να σημειωθεί ότι πολλοί Έλληνες αθλητές άγγιξαν το μετάλλιο νικώντας δύο και τρεις αγώνες και ότι υπήρχαν επιτυχίες και από Έφηβους - Νεάνιδες (2 χρυσά, 4 ασημένια και 8 χάλκινα) αλλά και Παίδες (4 μετάλλια συνολικά). Παρακάτω τα αποτελέσματα αναλυτικά για όποιον επιθυμεί να κάνει τη δική του ανάλυση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι μπορείς με μαθηματικά και στατιστική να πεις τα μεγαλύτερα ψέμματα...

Αποτελέσματα 22nd Zagreb Croatia Open 2016

Αν μας ξέφυγε κάποια άλλη διάκριση ζητούμε συγνώμη. Μπορείτε να παρατηρήσετε τα αποτελέσματα πιο προσεχτικά και να μας γράψετε στα σχόλια (ακόμα και ανώνυμα αν επιθυμείτε) ώστε να διορθώσουμε την ανάρτησή μας.

1 σχόλιο:

  1. Ουα ου!Μπράβο σας!Εισαι η αλλή όψη του νομίσματος και μάλλόν αληθινή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το παρόν ιστολόγιο δε φέρει ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί, τα οποία εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους και μόνο. Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεστε από κάποιο από αυτά, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: tkdsportgr@gmail.com και να ζητήσετε τη διαγραφή τους.